• BIST 106.843
  • Altın 142,689
  • Dolar 3,5367
  • Euro 4,1209
  • Samsun 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Trabzon 24 °C

Samsun'da Vatandaşların Bulduğu Puhu Yavrusuna Kızılırmak Deltası'ndaki Veteriner Kliniğinde Bakılıyor

Samsun'un Atakum ilçesinde vatandaşlarca bulunarak yetkililere teslim edilen puhu yavrusuna, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki veteriner kliniğinde özenle bakılıyor.
Samsun'da Vatandaşların Bulduğu Puhu Yavrusuna  Kızılırmak Deltası'ndaki Veteriner Kliniğinde Bakılıyor

Samsun'un Atakum ilçesinde vatandaşların yaklaşık bir ay önce tarlada bitkin halde bulduğu puhu yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Ekipler, puhu yavrusunu, bakımının yapılması amacıyla Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki Büyükşehir Belediyesi Veteriner Kliniği'ne götürdü.

20160711_2_17941271_12101576.jpg

Burada tedavisine başlanan puhu yavrusu, veteriner hekim Paria Tabatabaei tarafından özel bakıma alındı. Doğal hayattan kopmaması için çiğ kırmızı etle beslenen, güneş girmeyen karanlık bir ortamda barındırılan puhu yavrusunun yanına, insanlara fazla alışmaması için de Tabatabaei dışında kimse girmiyor.

- Uçuş eğitimi de yaptırılacak

Veteriner hekim Tabatabaei, yaptığı açıklamada, puhunun "kartal baykuşu" adıyla da bilindiğini, en büyük baykuş türü olduğunu söyledi.

20160711_2_17941271_12101575.jpg

Puhunun genellikle dağlık kesimlerde yaşadığına işaret eden Tabatabaei, "Vatandaşlar tarafından bulunarak bize getirildi. Henüz yavru tüylerini atmadı. Geldiğinde 1 kilo 200 gram ağırlığındayken şu an 2,5 kiloya ulaştı. Kanat aralığı da 1 metreyi geçti. Puhu yavrusunu özel olarak besliyoruz." dedi.

Puhu yavrusunu doğaya salmak için ağırlığının 3,5 kilograma, kanat açıklığının da 1,5 metreye ulaşmasını bekleyeceklerini, bunun da birkaç ayı alabileceğini anlatan Tabatabaei, uçuş eğitimi de yaptırdıktan sonra puhuyu buldukları yerde doğaya bırakacaklarını kaydetti.

20160711_2_17941271_12101573.jpg

- Puhu

Baykuşgiller familyasına ait en iri tür olan puhuların ağırlığı 4,5 kilograma, kanat açıklığı da 2 metreye ulaşabiliyor. Kafalarını 270 derece sağa sola çevirebilen, çoğunlukla küçük memelilerle beslenen puhular, genellikle uçurumlar, kayalık alanlarla ormanlar ve uçurum çıkıntılarında yuva yapıyor.

20160711_2_17941271_12101571.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Haber Exen | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0.362. 432 64 64 Faks : 0.362. 435 47 77